De Indonesische keuken is zeer divers. Indonesië bestaat uit ongeveer 17000 eilanden, waarvan er zo'n 6000 bewoond zijn. Veel eilanden kennen hun eigen recepten, die met specifieke kruiden, zoals laos (gember), djintan (komijn), djahé (gember), koenjit (kurkuma, geelwortel), ketoembar (korianderzaden) en sereh (citroengras) worden bereid. Zo zijn de gerechten op Sumatra in het algemeen veel pittiger dan op Java. De gerechten van Oost-Java zijn doorgaans wat zoeter van smaak. Daar wordt onder andere ook meer gebruikgemaakt van goela djawa, de Javaanse bruine suiker. Bekijk ons menu met smakelijke en traditionele gerechten en wees vooral niet bang om te vragen wat iets is, of om iets nieuws uit te proberen. Salamat Makan! (Eet smakelijk!)
¹ In⋅do⋅ne⋅sisch (bijv. naamwoord)
Om u een beetje wegwijs te maken in de Indonesische keuken, volgt hier een uitleg van de meest voorkomende gerechten en begrippen. Vraag ons vooral naar bereidingswijzen of ingrediënten. Wij helpen u graag kennismaken met al het lekkers dat Indonesië te bieden heeft.
Indonesisch ABC-tje